Menu

#FoodSavers

PR voor Producten en Diensten

#FoodSavers

OPDRACHT

In 2013 lanceerde Samsung de Food Showcase. Deze premium koelkast is zo slim ingedeeld dat ieder gezinslid overal bij kan, waardoor je eten minder snel over het hoofd ziet en voedselbederf wordt tegengegaan.

Aan HvdM de opdracht om in de belangrijke verkoopperiode van zomer 2014 opnieuw media-aandacht te genereren voor de Food Showcase en Samsung tegelijkertijd als thought leader op het gebied van koelkasten te positioneren.

STRATEGIE

Om het onderwerp koelkasten relevant te maken in de zomerperiode, gingen wij een samenwerking aan met onafhankelijke voedselautoriteit Het Voedingscentrum. Vlak voor de beruchte files van ‘Zwarte Zaterdag’ gaven Samsung en het Voedingscentrum het startschot van ‘Samsung #FoodSavers’.

Met deze zomeractie gaven we Nederlandse vakantiegangers een call to action om voedsel vlak voor de vakantie weg te geven in plaats van weg te gooien.

AANPAK

We creëerden nieuwswaarde door bestaande onderzoeksgegevens van het Voedingscentrum over voedselverspilling te combineren met eigen onderzoek. De resultaten vormden het uitgangspunt voor ‘Samsung #FoodSavers’.

Vakantiegangers die via Facebook en Twitter deelden welk voedsel zij gingen weggeven in plaats van weggooien, maakten kans op dinercheques. Ook werd in samenwerking met Het Voedingscentrum de Bewaarwijzer ontwikkeld. Deze gaf praktische tips om voedsel beter en langer te kunnen bewaren en werd meegeleverd bij alle nieuw verkochte Samsung koelkasten.

RESULTAAT

  • 24 publicaties in landelijke- en regionale radioprogramma’s, landelijke- en regionale dagbladen en diverse nieuws-, food-, lifestyle- en techblogs
  • 35.000.0000 media-impressies
  • 115.000 impressies op social media zoals Facebook en Twitter

HvdM DIENSTEN

Productintroducties & merkactivaties

Positionering & messaging

Mediarelaties & influencermanagement

Social engagement

HvdM TEAM

Natascha Derogee

Thijs Ros

Danielle Tamis

Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring op onze website te geven.