Menu

Nieuwe receptuur Peijnenburg ontbijtkoek

PR voor Producten en Diensten

Nieuwe receptuur Peijnenburg ontbijtkoek

OPDRACHT

Na 125 jaar veranderde Peijnenburg de receptuur van zijn overbekende en befaamde ontbijtkoek. De introductie van de nieuwe malsere ontbijtkoek moest zowel de nieuwe smaak bekend maken als de preferentie voor Peijnenburg in het ontbijtkoeksegment versterken en vergroten.

STRATEGIE

De verandering van receptuur na zo’n lange tijd vormde een natuurlijk aangrijpingspunt voor de communicatie. Daarom stelden wij de evolutie van de oer-Hollandse ontbijtkoek gedurende de vele tientallen decennia centraal.

Door smaak en smaakbeleving prominent te maken konden we de primaire doelgroepen beter bereiken met boodschappen over het proeven van de nieuwe receptuur.

AANPAK

We ontwikkelden een visueel informatieve en interessante tijdslijn van de ontbijtkoek als basis voor alle overige communicatie-uitingen. Vervolgens organiseerden we een redactietour langs media met de meeste invloed op consumenten. We maakten daarvoor een smaaktest-box, om de oude en bekende ontbijtkoek te vergelijken met de nieuwe malsere variant. Van de redactietour maakten we een videoverslag dat we aanjaagde via sociale media.

Consumenten werden direct bereikt met een testpanel op Facebook. We gebruikten de video van de redactietour om deelnemers te werven. Tot slot sampleden we Peijnenburg op grote stations door heel Nederland.

RESULTAAT

  • Ruim 4,7 miljoen Nederlanders bereikt met de PR-campagne
  • 35.000 consumenten bereikt met sampling
  • 32 publicaties in landelijke en regionale dagbladen en in lifestylemagazines en blogs gericht op vrouwen en moeders
  • Peijnenburg Facebook-pagina in vier weken met 54% gegroeid

HvdM DIENSTEN

  • Productintroducties & merkactivaties
  • Positionering & messaging
  • Mediarelaties & influencermanagement
  • Social engagement

HvdM TEAM

Daniëlle Tamis

Natascha Derogee

Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring op onze website te geven.