Menu

Ouderen in veilige handen

Maatschappelijke PR

Ouderen in veilige handen

OPDRACHT

Ouderenmishandeling vindt plaats achter gesloten deuren. Slachtoffers zijn vaak te oud en afhankelijk om zelf in actie te komen. Familie en omstanders kennen de signalen van ouderenmishandeling niet of weten niet waar zij terecht kunnen voor hulp en advies.

In opdracht van het ministerie van VWS en het miniserie van V&J ontwikkelden wij een campagne om het probleem bespreekbaar te maken en het taboe te doorbreken.

STRATEGIE

Slachtoffers en omstanders durven vaak uit angst en schaamte niet over het probleem te praten. Met onze strategie wilden we die stilte doorbreken.

We schakelden daarvoor hulpverleners en verzorgers in, om mogelijkheden te creëren hen aan het woord te laten, om het probleem zo zichtbaar en invoelbaar te maken.

AANPAK

Voor de uitvoering hiervan werden door het ministerie van VWS en de vier ouderenbonden bijeenkomsten voor en door ouderen in het hele land georganiseerd. Dat leverde levendige gesprekken op. Die vormden de voedingsbodem voor verhalen in vakmedia, nieuwsmedia en media gericht op ouderen. Dit begeleidden we met een toolkit bestaande uit onder andere factsheets, artikelen en infographics.

We gaven we informatie over de omvang van het probleem, hoe te signaleren en waar omstanders terecht kunnen voor hulp en advies. Daarnaast brachten wij media in contact met hulpverleners of familie van slachtoffers voor interviews.

RESULTAAT

Met meer dan 60 publicaties in nationale, regionale en vakmedia is een verborgen probleem zichtbaar gemaakt. Het aantal hulp- en adviesvragen over ouderenmishandeling steeg daardoor bij ‘Veilig Thuis’ (voorheen Steunpunten Huiselijk Geweld).

De campagne Ouderen in veilige handen heeft een PR Daily Award gewonnen en is genomineerd voor een Golden Sabre Award in de categorie Benelux.

sabreThumb

HvdM DIENSTEN

  • Doelgroepenanalyse
  • Campagne kick-off en -activaties
  • Messaging
  • Mediarelaties & influencer management

HvdM TEAM

Sonja Wagenaar

Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring op onze website te geven.