Blog

De maandagmorgen van... Daniëlle

Hoe ziet de agenda van een HvdM’er er op maandagmorgen uit? In deze rubriek staan we stil bij de maandagochtend van Danielle.
De maandagmorgen van... Daniëlle

Beep, beep, beep… ik draai mij nog een keer om. Beep, beep, beep. Wekker belandt op de grond. Opstaan is niet mijn sterkste kant. Dat was het nooit en zal het ook nooit worden. Behalve als mijn zus uit Australië op Schiphol aankomt… Sorry Marc.

Als ik anderhalf uur later ons groene kantoor inloop, stel ik vooral vragen. Hoe was je weekend? Hoe ging de mediatraining? Heeft die klant die factuur al betaald? Wie vindt het leuk om aan die activatie mee te werken? Hoe gaat het met de werkdruk? En heb jij nog hulp nodig om het message house aan te scherpen?

Maandagen staan voor mij in het teken van verbinding. Verbinding met al onze teamleden. Naast competentie en autonomie, is verbinding een grote energiebron. Die drie energiebronnen heb je nodig voor werkplezier, leerde ik laatst tijdens een sessie over werkdruk. En laat werkplezier nu net het uitgangspunt zijn waarmee ik ons bureau al 10 jaar leid.

Dus op maandagochtend hop ik van de ene naar de andere interne afspraak om iedereen lekker de week in te laten gaan. Van weekstart, MT-overleg tot gesprekjes bij de melkopschuimer. Na de gezamenlijke lunch is het tijd voor mijn eigen klantwerk. Van de review van een PR-plan tot het schrijven van een visiestuk voor een nieuwe opdrachtgever. Ik vind het heerlijk om aan het eind van de dag een uurtje ongestoord te schrijven. In de flow met een grote glimlach op mijn gezicht. En af en toe schaterend om mijn eigen woordgrap.

Zoals een oud-collega mij lang geleden aanraadde: “Blijf tijd maken voor schrijven. Want als je schrijft, kijk je altijd zo blij.” Ik beloof mezelf mijn glimlach de rest van de week vast te houden.

Dit was de maandagochtend van Danielle. Benieuwd hoe andere HvdM’ers hun maandagochtend beleven? Lees het in de volgende Maandagmorgen van Lana.