Blog

De maandagmorgen van... Doris

Werken bij HvdM is elke dag anders. Doris weet daar alles van. Alleen haar maandagmorgen ziet er iedere week al totaal verschillend uit. Ze praat je in deze blog graag bij.
De maandagmorgen van... Doris

De zon begint te schijnen en het is tijd voor een nieuwe week. Vol energie en met een frisse blik sla ik  NRC Handelsblad open en speur ik naar artikelen van en voor onze klanten. Relevante artikelen deel ik direct met mijn collega’s, zodat zij op de hoogte zijn van publicaties én we de klant kunnen informeren.

Campagnestart

Voor Statiegeld Nederland beginnen we vandaag een PR-campagne. Het doel: mensen activeren om vanaf 1 juli kleine plastic flesjes in te leveren. Het is mijn tweede campagnestart. Spannend! Precies om 9:00 uur verspreid ik met een collega de persberichten. Daarna is het wachten op de eerste mediaverzoeken en natuurlijk de eerste publicaties. Ondertussen bel ik met collega’s en spreken we de week door. Welke taken voor de Douane hebben prioriteit? En welke media zijn interessant om extra te benaderen voor de Belastingdienst? Er wordt goed naar elkaar geluisterd en tips worden gedeeld, zodat iedereen de gewenste resultaten voor aankomende week behaald.

Resultaten delen

Ping! Yes! De eerste publicaties voor Statiegeld Nederland komen binnen. Wat gaat het hard! Binnen 2 uur maar liefst 45 publicaties. Én een interviewverzoek van Editie NL. Ik voel mij trots. We zetten met het team mooie resultaten neer én dragen bij aan de verbetering van de maatschappij. Samen met Statiegeld Nederland willen wij graag dat 90% van de kleine plastic flesjes die verkocht worden ook weer worden ingenomen.

Nog voor het middaguur stel ik de eerste publiciteitsupdate op voor de klant, zodat die op de hoogte is van hoe de media de campagne oppakken. Ik doe nog een nauwkeurige search op Google om te dubbelchecken of onze tool alle publicaties heeft meegenomen. Zonde als wij iets missen!

Wat een ochtend!

De ochtend vloog voorbij. Voordat ik mijzelf beloon met een lekkere lunch, bel ik nog met team Statiegeld Nederland en blikken we terug op de campagnestart. Welke mediapitches moeten we vanmiddag nog uitzetten? En dan … Lunch time! Ik spring snel op de fiets en rijd naar de Muntkade in Utrecht. Daar heb ik afgesproken om in het zon aan het water te lunchen met Priscilla en Lisa. Leuk om zo collega’s ook even te zien en te spreken!

Dit was de maandagmorgen van oud-collega Doris. Wil jij ook maatschappelijke impact creëren en word je enthousiast van alle afwisselende campagnes? Bij HvdM zijn we altijd geïnteresseerd in gedreven en enthousiaste mensen. Blijf de website in de gaten houden. Binnenkort vertelt Thijs over zijn start van de week.