Blog

De maandagmorgen van… Kirsten

Een nieuw jaar: we mogen weer fris van start! Agenda’s lopen vlot vol met brainstorms, startmeetings en nieuwe PR-plannen. Eén ding is zeker: junior adviseur Kirsten hoeft zich niet te vervelen. Ze neemt je mee in haar maandagmorgen.
De maandagmorgen van… Kirsten

Thee en mijn to-do lijst. Die heb ik voor m’n neus als ik op maandagochtend mijn laptop opstart. Mijn thuiswerkplek (lees: het deel van de keukentafel dat ik heb ingenomen) is nu nog spic en span. Nog, ja, want ik ken mezelf: aan het einde van de dag ligt ie vol met to do-lijstjes, notitieblokken en het aangesneden bananenbrood dat ik dit weekend heb gebakken. Heerlijk! Na de dagstart met het team gaat de muziek aan. Ook al is het jaar pas net begonnen, er is veel werk aan de winkel.

Statiegeld terug of doneren

Vorige week hadden we een brainstorm voor Statiegeld Nederland. Na het succes van afgelopen jaar – we kondigden statiegeld op kleine plastic flesjes aan – weet inmiddels 94% van de Nederlanders dat er statiegeld op kleine flesjes zit. Deze flesjes kun je inleveren bij verschillende innamepunten, waar je je statiegeld terugkrijgt of juist doneert aan een goed doel. Dit jaar pakken we daarop door: hoe motiveren we Nederlanders om meer statiegeldflesjes in te leveren? Het creatieve vuur werd goed aangewakkerd, gave mogelijkheden genoeg! Vanmorgen onderzoek ik welke ideeën passend én haalbaar zijn, om ze samen met Thijs uit te werken in een PR-voorstel voor 2022.

Evalueren = leren

Een nieuw jaar betekent ook afsluiting, van het project Intermediairdagen bijvoorbeeld. In november en december heb ik de PR mogen doen voor hét jaarlijkse kennisevent van de Belastingdienst. Fiscaal dienstverleners en salarisprofessionals werden bijgepraat over de belangrijkste wijzigingen van het belastingplan 2022. In aanloop en na het event interviewden wij experts en aanwezigen, schreven artikelen en begeleidden we de videoproductie en fotografie. Mijn ochtend sluit ik af met de voorbereiding voor de evaluatie. Welke resultaten behaalden we, wat ging er goed en waar zien we kansen voor volgend jaar? Volgende week neem ik de klant mee in mijn bevindingen.

What’s next?

De tijd vliegt voorbij. Na de lunchpauze ga ik aan de slag voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. We benaderen sectoren met informatie over de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden. Oftewel: ze hulpmiddelen bieden om te investeren in duurzame inzetbaarheid. Zo kunnen zo veel mogelijk mensen gezond werkend hun pensioen bereiken of eerder uittreden als dat nodig is. Mooi doel om aan bij te dragen. Maar voordat we daarmee aan de slag gaan, klap ik toch eerst even de laptop dicht. Tijd voor de lunch!

Dit was de maandagochtend van Kirsten. De volgende keer neemt Joyce je mee in haar start van de week.