Blog

De maandagmorgen van… Marie-Laure

Blue Mondays? Daar doe ik niet aan. Maandag is de kickstarter van de week! Afgelopen weekend ging ik met een vriendin naar de laatste film van Wes Anderson, The French Dispatch. Absurd verhaal, goede typecasting, top decor, fijne animaties. Ik werd er blij van. Na zo’n ontspannen weekend is m’n batterij weer opgeladen om energiek aan de slag te gaan.
De maandagmorgen van… Marie-Laure

Die wekker is altijd wel een dingetje, maar goed 😉. Ik rijd voor de file uit naar ons kantoor op de Floris Grijpstraat. Alarm eraf, Nespresso-apparaat aan, de kranten en de fruitmand op tafel; de werkweek is begonnen.

Teamwork

Riny en ik hebben elke maandag onze dagstart. Eerst praten we even gezellig bij over het weekend. Daarna zetten we de inkoopfacturen door en de betalingen klaar. We checken de status van de debiteuren­ en werken de facturatie en managementinformatie bij. Ook bespreken we de planning en de actiepunten voor de rest van de week. Riny kan nu door, en ik pak andere zaken op.

Spin in het web

Als businessmanager heb ik een divers takenpakket, afwisseling en werk genoeg. Gelukkig maar, want anders zou ik me snel vervelen. Naast financiën ben ik bijvoorbeeld bezig met juridische en facilitaire zaken en de HR-administratie. Met een team van 16 adviseurs is er op het gebied van personeelszaken altijd het nodige te doen. Vandaag is dat de voorbereiding voor de eerstvolgende salarisbetaling. De offertes voor de personeels­verzekeringen van 2022 zijn ook net binnen. Daar verdiep ik me vanmiddag in. En vergeet de facilitaire aandachts­punten niet, zoals ICT. Onze externe systeembeheerder meldt dat volgens de monitoring een harde schijf van de server hapert. Ik geef akkoord op de offerte en vraag haast te maken met de vervanging.

Groene vingers

Tijd voor een tweede kop koffie! Terwijl ik in de pantry wacht tot m’n Nespressootje klaar is, kijk ik uit over het terras. Note to self: tijd maken om deze week de bloembollen te planten. Dan hebben we in de lente ook buiten iets kleurigs om naar te kijken. En ik moet de planten binnen straks nog water geven.

De ochtend is alweer bijna voorbij …