Nieuws

ESG-resultaten van Stahl succesvol gepubliceerd

Vandaag heeft Stahl haar ESG-rapport gepubliceerd. Ook dit jaar ondersteunden wij het chemiebedrijf om de resultaten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen inzichtelijk te maken.
ESG-resultaten van Stahl succesvol gepubliceerd

Elk jaar dragen wij bij aan de totstandkoming van Stahl’s ESG-rapport. Dit jaar is voor het eerst gebruikgemaakt van de ESG-methodologie. Hiermee kan Stahl de resultaten beter inzichtelijk maken aan de hand van de drie pijlers: Environment, Social & Governance. Het ESG-rapport over 2019 laat zien dat Stahl goed op weg is om steeds duurzamer te werken. Zo heeft Stahl haar CO2-emissies met 25% verlaagd sinds 2015, hebben er door de Road to Zero bewustwordingscampagne minder ongelukken plaatsgevonden dan het jaar ervoor en heeft Stahl een belangrijke certificatie behaald voor haar portfolio van leerchemicaliën.  

Van advies tot eindredactie

Onze ondersteuning bij het ESG-rapport van Stahl is elk jaar divers. Naast advies over de indeling, schrijven wij een deel van de teksten, verzorgen we de eindredactie, briefen we het reclamebureau GI voor de infographics en doen we de eindcontroles. Hiervoor werken we nauw samen met het ESG-team van Stahl. Uiteraard zorgen we er ook voor dat de ESG-resultaten van Stahl aandacht krijgen in de internationale vakmedia. Dit jaar staken we wederom met plezier en succes onze handen uit de mouwen. Met een geslaagde publicatie van de ESG-resultaten 2019 als eindresultaat.

Verantwoorde koploper in de chemie

In de chemische sector is veel te doen over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Stahl is koploper op het gebied van duurzame chemie. Ze richten zich vol op het verantwoord ontwikkelen van chemicaliën die bedrijven in onder andere de leerindustrie helpen om hun processen en producten te verduurzamen. Hiermee gaat Stahl verder dan het verminderen van hun eigen impact op het milieu. Ze inspireren anderen in de keten ook duurzamer te werken.