Blog

Fijn: magazine dat staat als een huis

Fijn. De glossy die we voor Fijn Wonen maakten, ligt nu op de mat. Bij medewerkers van Van Wijnen en Fijn Wonen natuurlijk, maar ook bij duizenden relaties zoals gemeenten en woningcorporaties. En daar zijn wij maar wat blij mee! Het Fijn-team deelt hun hoogtepunten.
Fijn: magazine dat staat als een huis

Instant inspiratie

Teamlead Joyce: “De creatieve sessies zijn zonder twijfel mijn hoogtepunt. Hier kwamen we samen met de redactie, directie van Fijn Wonen en de bladenmakers van Studio Room tot een glossy bladformule. Het resultaat is een magazine dat opvalt op de deurmat, heerlijk bladert en instant inspiratie geeft. Kijk alleen al naar de binnenkijker hieronder!”

De reis naar een glossy

Projectmanager Naomi: “Mijn hoogtepunt? Zien hoe teksten stap voor stap tot leven komen met goede opmaak en mooie beelden. Want bij een glossy komt veel kijken: onder andere de projectcoördinatie van fotografie, styling en het drukwerk, die ik samen met Marrit oppakte. Deze elementen komen nu mooi samen in het eerste nummer. Het was een feestje om met dit team 52 pagina’s van Fijn te maken. Zoals ze in Friesland zeggen: moai wurk!”

Verhaal halen

Contentspecialist Thijs: “Een glossy maak je niet zomaar. Daar heb je goede verhalen voor nodig. Bij Fijn waren die verhalen er genoeg en had ik de eer ze op te halen en uit te werken. Vaak ondersteund door krachtig beeldmateriaal vertellen we bijvoorbeeld over het ontstaan van Fijn Wonen en nemen we lezers mee in de nieuwe woningfabriek waar de eerste woningen al geproduceerd worden. Het resultaat is een magazine dat staat als een huis. Om trots op te zijn!”

Magazine dat staat als een huis

”Een glossy magazine is een logische stap in onze reis naar de nieuwe manier van bouwen. De vormgeving, inhoud en mix van on- en offline content maken Fijn gevarieerd. En dat valt op, blijkt uit de eerste reacties van collega’s en relaties. Het is fantastisch het eindresultaat nu in handen te hebben”, vertellen Ada en Marrit van Fijn Wonen.