Nieuws

Wat een jaar

2020. Wat een jaar. Corona en de gevolgen. Thuiswerken en thuisborrelen. On hold staan én in volle vaart vooruitgaan. In deze blog belichten we enkele projecten van het afgelopen jaar waarop we trots zijn. En hoe wij 2020 begonnen én eindigen als team.
Wat een jaar

CoronaMelder & vaccinatieprogramma

VWS vraagt ons in april om de PR rond de app CoronaMelder te verzorgen. Van de praktijktesten in Oost-Nederland met 1 miljoen downloads binnen een week tot de landelijke introductie op 10 oktober. Na een maand was de app ruim 3,7 miljoen keer gedownload. Op dit moment zijn wij druk met de PR rondom het vaccinatieprogramma.

 

Samsung

Samsung stopt niet. Integendeel. Het team daagt ons uit te zoeken naar de mogelijkheden die de lockdown biedt. We organiseren digitale NDA-sessies om producten te laten zien aan journalisten. En het sampleprogramma floreert doordat Samsung journalisten precies biedt wat zij nu nodig hebben: een optimale thuiswerkplek of eersteklas entertainment hub.

Belastingdienst

Veel veranderingen hebben gevolgen voor je belastingen. Of je nu een kind krijgt of een woning koopt, start met een onderneming of juist stopt. Om particulieren en ondernemers te informeren over de life events die gevolgen hebben voor de belasting, verzorgden we voor de Belastingdienst de PR rondom deze veranderingen.

Donorregister

Op 1 juli ging de nieuwe donorwet in. Volwassenen die hun keuze nog niet invulden in het donorregister, krijgen tussen september 2020 en maart 2021 een brief met de vraag alsnog hun keuze in te vullen.  De gerichte mediabenadering op gemeenteniveau die samenvalt met de aanschrijving per gemeente dragen bij aan een sterkte toename van het aantal ingevulde keuzes in het register.

 

Verhalen helpen mensen bij het maken van hun keuze. Bron: donorregister.nl

 

Veranderingen in het team

Ook bij HvdM veranderde veel. Na 13 jaar nam Sonja afscheid en ging bij het ministerie van JenV aan de slag. En ook Thijs vertrok, om na 5 maanden terug te komen. Verder versterkte het team zich met Naomi als een junior adviseur en een adviseur, Joyce.

2020 bracht veel uitdagingen en vroeg om flexibiliteit. Van ons, maar ook van onze opdrachtgevers. Wij zijn trots dat het is gelukt ook op afstand goed samen te werken op de vliegensvlug gecreëerde thuiswerkplekken en met de digitale oplossingen die eerder nog niet mogelijk leken.

Ondanks corona, thuiswerken en thuis borrelen, staat het team nog steeds als een huis. We hielden de spirit erin met online yogasessies, sint op afstand en de digitale high-tea in de week voor kerst. Bíjna net zo leuk als face-to-face. En we kijken vooruit. Naar een mooi 2021. Wij wensen je een gelukkig nieuwjaar!