Blog

Whoop! 2 nieuwe junior adviseurs bij HvdM

Ook al is de zomervakantie pas net voorbij, bij HvdM hebben we niet stilgezeten. Vanaf 9 augustus hebben twee nieuwe collega’s zich bij ons team gevoegd. Annabel de Ridder en Kirsten Schmidt starten als junior adviseur.
Whoop! 2 nieuwe junior adviseurs bij HvdM

De twee nieuwe communicatiepro’s behaalden afgelopen zomer hun master, genoten van een welverdiende vakantie en namen begin augustus voor het eerst plaats achter hun bureau in Den Haag. Het zonnetje scheen, de koffie pruttelde en het uitzicht over de hofstad was weer prachtig. Een mooie dag om te beginnen. Maar eerst… Even voorstellen!

Annabel

Annabel studeerde Politieke Communicatie aan de VU in Amsterdam. Voordat ze bij HvdM aan de slag ging, heeft zij als werkstudent ervaring opgedaan bij het PR-bureau Blyde. Hier werkte ze voornamelijk voor groene en duurzame bedrijven met positieve impact op de samenleving. Tijdens haar studie onderzocht ze samen met vijf anderen hoe de organisatie Stem op een Vrouw het beste een grotere doelgroep bereikt. Dit droeg bij aan de missie om meer vrouwen in de politiek te helpen en werd daarmee beloond met de maatschappelijke impactprijs binnen de master Communicatiewetenschap.

“Ik heb ontzettend veel zin om mij de aankomende periode in te zetten voor de interessante, maatschappelijke vraagstukken waar HvdM aan werkt. Bijvoorbeeld voor de Belastingdienst. Het is voor starters heel nuttig te weten welke belastingzaken er bij het kopen van een huis komen kijken. Dit maakt het extra leuk én belangrijk om ervoor te zorgen dat je de doelgroep met de juiste boodschap bereikt. Ook werk ik aan projecten voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Samsung. Superdivers allemaal, maar met alle hulp van het team word je zo meegenomen in de meest technische onderwerpen!”, aldus Annabel.

Kirsten

Kirsten behaalde eerst haar bachelor Communicatiewetenschappen en vervolgens haar master Corporate Communication aan de Universiteit van Amsterdam. Daartussenin liep ze stage en werkte ze als junior accountmanager bij Fair Focus Communicatie, een PR-bureau in Amsterdam. Vervolgens reisde ze af naar Zuid-Afrika. Hier deed ze vrijwilligerswerk voor dierenwelzijnsorganisatie Four Paws en reisde het land door.

“Mensen bereiken en hen op een juiste en betrouwbare manier informeren, dát is waar communicatie voor mij om draait. Ik was op zoek naar een PR-bureau waar ik me kan inzetten voor maatschappelijke projecten, waar ik mezelf verder kan ontwikkelen, en waar bovenal een positieve sfeer hangt met een enthousiast en vrolijk team. Ik ben pas net begonnen, maar ik heb het gevoel dat ik dit bij HvdM kan vinden! Ik ga me onder andere bezighouden met campagnes van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Belastingdienst”, vertelt Kirsten.

We zijn blij dat jullie er zijn, Annabel en Kirsten!