De Douane in een nieuwe jas

Een nieuw uniform, ontworpen door Mart Visser. Na 17 jaar maakt statig groen plaats voor helder blauw. Hoe laten we Nederland kennismaken met dit nieuwe uniform? En hoe maken we direct een betrouwbare indruk? Met die vragen schakelde de Nederlandse Douane ons in.
De Douane in een nieuwe jas

Een uniform moet je zien

Ons startpunt? De Maasvlakte, het werkgebied van de Douane. Een uniform laat zich immers niet vertellen. Dat moet je zién. Daarom organiseren we een fotoshoot met echte douaniers in het nieuwe uniform.

Zodat niet alleen de kleding, maar ook de vakmensen ín het nieuwe pak in het zonnetje staan. Trots laten de douaniers zich vastleggen in het blauwe uniform met gouden details. Douanier Niels: “Dit uniform zit gewoon heel erg lekker en heeft een stoere uitstraling. Dat geeft mij extra plezier om mijn werk te doen.”

De foto’s bieden we exclusief aan bij het Algemeen Dagblad. Zij krijgen ook de kans ontwerper Mart Visser te interviewen. Wantwaarom is het nieuwe uniform blauw in plaats van groen? Mart Visser: “Blauw past veel beter bij de zichtbaarheid en herkenbaarheid die de Douane wenst. Dit uniform versterkt de uitstraling van de douanier. Ze gaan er net wat stoerder bijlopen.”

Lookbook

Na de primeur in het AD delen wij het Douane lookbook met landelijke en regionale media. Speciale aandacht is er voor de regio’s waarin de douane werkzaam is. Zoals Zeeland met de haven in Vlissingen, Zuid-Holland met de haven in Rotterdam en de grensstreek. We selecteren lokale Douane-gezichten voor woordvoering. Zo brengen we het nieuws nog dichterbij.

In het hele land zichtbaar

Met meer dan 260 publicaties tot gevolg. Van het Algemeen Dagblad,  radiozender FunX tot regionale media in alle uithoeken van het land. Zo maakt heel Nederland kennis met het nieuwe uniform van de Douane. En belangrijker: de douaniers ogen vertrouwd in hun nieuwe kleding. Wil je het nieuwe uniform van de Douane in de praktijk zien? Kijk naar het tweede seizoen van De Douane in Actie op Videoland.