Olympische innovatie met goud op zak

Met de technologische kennis van Samsung en de inzichten in de BMX-sport van bondscoaches Raymon van der Biezen en Rob van den Wildenberg ontwikkelde Samsung de afgelopen twee jaar het Samsung FastFrame, in samenwerking met reclamebureau Cheil. De grootste innovatie in de BMX-sport, met Olympische gouden medaille voor Niek Kimmann als resultaat. Waar de atleten focussen op de perfecte start, focussen wij ons op het wereldkundig maken van deze innovatie.
Olympische innovatie met goud op zak

Bij BMX draait alles om de start. 70% van de races wordt gewonnen in de eerste 9 meter. Het Samsung FastFrame helpt bij het perfectioneren van deze start, waarbij het gaat om de kleinste details die je met het blote oog niet ziet. De ingebouwde technologie deelt essentiële data over de drie belangrijkste elementen van de start: de reactiesnelheid, de kracht die uitgeoefend wordt op de pedalen en de hoek waarin de fiets staat op de startheuvel. In de bijbehorende app ontvangen de coaches, nog voordat de atleten beneden zijn, de data van de start. Daarmee kunnen zij dit cruciale moment perfectioneren.

Het onzichtbare zichtbaar maken

Hoe laat je de media een technologie zien die je met het blote oog niet ziet? Tijdens een exclusieve open training op Sportcentrum Papendal. Met de smartphone in de hand konden journalisten, run na run, zelf zien hoe het werkt. Met zo’n 20 extra coaches tijdens de open training is de jacht op een gouden medaille begonnen voor BMX’ers Niek Kimmann en Judy Baauw.

Met persoonlijke mediapitches triggerden we sport-, nieuws- en tech-media om op Papendal alles te weten te komen over het innovatieve FastFrame. Met alle coronamaatregelen in het achterhoofd organiseerden we een compleet verzorgde open training en persdag. Er werd afgetrapt met een presentatie, waarin alle technische aspecten werden toegelicht door de bondscoach en Olympisch partner Samsung.

Opeenvolgend mochten verslaggevers en journalisten in groepjes mee de startheuvel op om de training met het FastFrame van dichtbij te kunnen zien. Atleten Niek en Judy stonden hen, na meerdere runs op de BMX-baan, te woord over hun ervaringen met het FastFrame en doelen voor Tokyo 2020. Na afloop voorzagen wij de media van een compleet perspakket, met daarin beeldmateriaal en het officiële persbericht.

What’s new(s)

Met de Olympische Zomerspelen in Tokyo voor de deur, konden nationale en regionale sport-, nieuws- en tech-media hun hart ophalen op Papendal. Journalisten van onder andere NOS, NPO Radio 1, AD Sport, RTL Boulevard, Trouw en de Volkskrant waren aanwezig om de innovatie van dichtbij te aanschouwen en Niek en Judy te spreken over hun race naar Olympisch goud. Dat heeft mooie publiciteit opgeleverd, met onder andere een artikel op NOS.nl, AD.nl en de Gelderlander.nl, in de Volkskrant en een item in het NOS Sportjournaal. Wij kunnen Niek en Judy alleen nog maar heel veel succes wensen in Tokyo. Op naar goud voor TeamNL!

NOS Samsung

Gouden race

De kroon op het werk? Dat was ongetwijfeld de gouden race van Niek in de vroege ochtend van 30 juli. Ondanks een gescheurde knieschijf startte Niek perfect en kwam hij als eerste over de streep. Zijn gouden race bekijk je hieronder.

Twee leeuwen

Niek was niet de enige die in de prijzen viel met het Samsung Fast Frame. Cheil Amsterdam won namelijk niet één maar zelfs twee Leeuwen op het Cannes Lions Festival! Zilver en brons in de categorie ‘Entertainment Lions for Sports’. Gefeliciteerd! Hoe kan het ook anders, met zo’n toffe casefilm: