Menu

Samsung woordvoerders-app

Reputatie & Vertrouwen

Samsung woordvoerders-app

OPDRACHT

De sterke groei van Samsung op diverse uiteenlopende markten zorgt voor meer aandacht en vragen van de media. Dat stelt nieuwe eisen aan de ruim 80 woordvoerders voor de verschillende productgroepen.

Zij moeten de juiste boodschappen geven en eenduidig zijn over de meest recente feiten en cijfers. HvdM werd gevraagd hoe dit het best en meest efficiënt kon plaatsvinden.

STRATEGIE

HvdM besloot met de oplossing naadloos aan te sluiten op het al bestaande gebruik van communicatiemiddelen door de woordvoerders. Hun smartphone is daarvan een van de belangrijkste.

Daarom bedacht HvdM een zogeheten Samsung Woordvoerders-app. Iedere woordvoerder kreeg een persoonlijk account, wat supervisie en overzicht ten goede kwam.

AANPAK

De Woordvoerders-app werd in opdracht van HvdM technisch ontwikkeld met een content management systeem en de mogelijkheid nieuwe informatie naar de accounts te pushen. HvdM zelf zorgde voor de content, bestaande onder andere uit product-statements, speaking points, Q&As en FAQs, mediabriefings en Samsung Facts.

Daarnaast creëerden we de mogelijkheid korte instructies in het beantwoorden van persvragen in te bouwen. De primaire gebruikers werden begeleid in het juist gebruik.

RESULTAAT

Vooral tijdens grote persevenementen bewijst de Woordvoerders-app zijn waarde. Up-to-date informatie kan snel en efficiënt worden gedeeld en woordvoerders zijn ervan verzekerd dat zij altijd met de meest recente informatie werken.

HvdM DIENSTEN

  • Positionering & messaging
  • Crisiscommunicatie & issuemanagement
  • Woordvoerderstrainingen

HvdM TEAM

Daniëlle Tamis

Natascha Derogee

Thijs Ros

Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring op onze website te geven.