Menu

Huiselijk geweld is geen feest

Maatschappelijke PR

Huiselijk geweld is geen feest

OPDRACHT

Meer dan 45% van de Nederlanders wordt ooit slachtoffer van huiselijk geweld. Slachtoffers en plegers vinden het moeilijk om er over te praten. Kinderen en ouderen zijn vaak te afhankelijk om voor zichzelf op te komen.

Daarom is hulp van buiten bijna altijd noodzakelijk. HdvM en Y&R ontwikkelden voor de ministeries van VWS en V&J een campagne om huiselijk geweld meer aandacht te geven en omstanders te motiveren in actie te komen.

STRATEGIE

Huiselijk geweld gebeurt het hele jaar door. Maar tijdens de feestdagen in december is er een piek. Dit vormde een actuele aanleiding om het gevoelige onderwerp juist dan aan te kaarten.

Het contrast met de feestelijkheid van die periode konden we goed gebruiken om op een opvallende manier aandacht te vragen voor het onderwerp.

AANPAK

Geheel in stijl met de feestelijke verlichting in december transformeerden we één van de woonhuizen langs de bekende lichtjesroute in Noord-Holland tot een sprekende beeld van de campagne. “Huiselijkgeweldisgeenfeest.nl” stond er neon te lezen. En “Bam!” en “Knal!”.

Het viel zo op dat een reeks media aandacht aan zowel de campagne als de campagneboodschappen gaf. Om publiciteit in de belangrijkste vrouwen- en lifestyle media in december te garanderen, maakten wij gebruik van een combinatie van branded content en redactionele aandacht.

RESULTAAT

De hele maand december aandacht voor huiselijk geweld in meer dan 100 nieuws- en lifestyle media, waaronder Hart van Nederland

Alle items en artikelen benadrukken de kernboodschap ‘praten is het begin van de oplossing’ en bieden de omstanders een duidelijk handelingsperspectief.

HvdM DIENSTEN

  • Messaging
  • Mediarelaties
  • Storytelling & content marketing

HvdM TEAM

Sonja Wagenaar

Marloes Bloemert

Danielle Tamis

Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring op onze website te geven.